Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Stövlade runt på 08,9"

Foto: SIMON HAGEN/STALLTZ.SE
Foto: SIMON HAGEN/STALLTZ.SE

Daniel Redén har haft en fantastiskt start på 2017. För Travronden berättar han om läget med stjärnan Delicious U.S. och om sina tidiga tankar inför Elitloppet.

Publicerad:

Starten som proffstränare har varit ruskig för Daniel Redén. Till helgen går fyra av hans hästar ut i storloppet Prix de France. I Frankrike står också hans stjärnsto Delicious U.S. som hela tiden går framåt i träningen.
– Hon känns otroligt fin och allt är positivt med henne. Träningsdosen är ökad, men än så länge är det ingen start inplanerad, säger Daniel Redén.

Det är bara i början av februari. Men trots det är pulsen inför årets upplaga av Elitloppet hög. Detta mycket tack vare att kretsen kring Bold Eagle lämnat klartecken.
– Elitloppet, det tänker man ju på året runt... Det är vårt största lopp och där vill alla vara med. Min önskedröm är att Delicious hittar tillbaka i form till dess. Det vore det optimala. Men hästen bestämmer helt och hållet själv.

Hur ser det ut i övrigt inför Elitloppet?
– Kan jag få Propulsion i samma form som han var i Hugo Åbergs där han stövlade runt med skor på 1.08,9 kommer han bli väldigt intressant. Det kan bli ett jäkla bra elitlopp i år och det är ruggigt bra för sporten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.