Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Strålande dödensvinnare

Foto: HANOLD/ALN
Policy of Truth - vilken krigare! Foto: HANOLD/ALN

Det var inget snack om vilken som var bästa hästen i E3-finalen för hingstar och valacker. Reijo Liljendahls Policy of Truth svarade för en grym insats.

Publicerad:

Policy of Truth (e. Explosive Matter) hamnade utvändigt om ledaren Louie Brodde och fick den stora favoriten Makethemark i rygg. Första varvet travdes efter 1.15, men när Makethemark attackerade 800 kvar ökade tempot och det var full körning in i mål. Starkast den här dagen var Policy of Truth, som imponerade stort på 1.13,6a/2.140 meter och tjänade en miljon kronor.

- En riktigt bra häst som blivit allt bättre. Det känns som att han är under fortsatt utveckling, konstaterade Örjan Kihlström.
- Örjan visste vad han hade att köra med och Policy of Truth var bäst idag, sade Reijo Liljedhal.

Policy of Truth har vunnit fem av sex starter och tjänat över 1,2 miljoner kronor.

Tvåa slutade Åke Lindbloms M.T.Le Bron i händerna på Björn Goop. Hästen kördes i rygg på ledaren och treåringen spurtade fint mellan hästar. Tredjeplatsen gick till Petri Salmelas favorit Makethemark.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.