Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Strejk stoppar storlopp i Italien

Foto: ALN
Foto: ALN

Årets upplaga av Gran Premio d'Europa på La Maura i Milano ställs in eller i bästa fall skjuts upp. Fyraåringsloppet med bland annat Dreammoko skulle körts annandag påsk men en personalstrejk stoppar tävlingarna på banan.

Publicerad:

La Maura skriver i ett pressmeddelande att företaget Trenno, som har hand om driften av banan, inte kommit överens med fackföreningen RSU Milano i löneförhandlingar. RSU Milano har därför utlyst en personalstrejk och måndagens storloppsdag kommer inte genomföras. 

Det innebär att årets upplaga Gran Premio d'Europa med en samlad prissumma på 209.000 euro ställs in eller i bästa fall skjuts fram. Travsajten travservice.dk skriver att storloppet kan komma att genomföras i Albenga i Ligurien på onsdag, men det är inget som är bekräftat i skrivande stund.

I fjol vann Timone Ek och Björn Goop det klassiska fyraåringsloppet och i år fanns bland annat Richard Westerinks löfte Dreammoko (e. Timoko) i startlistan. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.