Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Strömberg: "Vi går all in"

Foto: Leif Norberg/ALN
Foto: Leif Norberg/ALN

Hans R Strömberg tvekade aldrig när han fick frågan om att vara med i Olympiatravet på lördag. Hästen har inte startat på en knapp månad, men efter att ha genomfört tre rakbanejobb tror Rättviktränaren på full form.

Publicerad:

Det första uttagningsloppet byggdes upp som en ren och skär tvåhästarsduell mellan Nuncio och On Track Piraten. Vinnaren? Robert Bergh Kadett C.D... Dagar efter loppet blev det känt att On Track Piraten hade en halsinfektion under loppet vilket förklarar sjätteplatsen. Nu tar den folkkäre valacken nya tag och detta i Olympiatravets final på lördag.
– Är han i normal författning tycker jag att han ska vara en platskandidat. Det är tufft emot och det måste stämma på vägen, men vi går all in med barfota runt om på lördag, säger Hans R Strömberg.

Hur gick tankarna när samtalet kom?
– Jag tvekade aldrig. Vi har hela tiden velat vara med i finalen.

Hur pass bra förberedd är Piraten?
– Han fick ta det lugnt ett par dagar efter starten på Solvalla och jag har hunnit köra tre rakbanejobb med honom och allt verkar bara bra. Han har gått alla i 1.25-tempo och har hela tiden legat bra i puls. Jag tror att hästen kommer till start med full form.

On Track Piraten lottades till spår nio, vilket gör att han har rygg på antingen Spring Erom eller Oasis Bi i starten.
– Därifrån bör han kunna få ett bra lopp. Utrustningsmässigt blir det samma som senast, förutom att vi även plockar av bakskorna den här gången.

I vanlig ordning är det Johnny Takter som kör On Track Piraten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.