Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Strykning i guld

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

I helgen vankas det fin travsport på Skaraslätten när Axevalla kör sitt trippeltrav. Lördagens V75-omgång har dessvärre drabbats av tre strykningar.

Publicerad:

I V75-7, tillika Axevallalöpningen och gulddivisionen, kommer inte den tolvårige hingsten Magiccarpetride US till start.  Anders Pedersens häst skulle ha körts av Erik Adielsson i loppet, men missar sin uppgift på grund av en halsinfektion.

På onsdagen inkom en ny strykning och det handlar om sexåriga Västerbo Cheers som skulle ha startat från spår två i V75-2. Även här är strykningsorsaken halsinfektion.

Detsamma gäller för Stonewashd Diamant som ströks från V75-4 på lördagen. Peter Untersteiners femåring skulle startat från spår åtta i volten. 

En timme innan V75-starten ströks favoriten Bålsta Palema i V75-1. Pär Hedbergs sexåring gjorde en sämre värmning och ströks för hälta. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.