Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST:s nya rundresa – för optimal organisation?

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
ST:s vice ordförande Ulf Hörnberg är en av de som ska turnera runt i trav-Sverige under november för att diskutera Svensk Travsports framtida organisation. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Åtta regionala träffar under november ska förhoppningsvis leda fram till den optimala organisationen för Svensk Travsport.

Publicerad:

Det är inte första gången som Svensk Travsport åker runt i trav-Sverige för att försöka förankra eller presentera nya tankar. På måndag är det dags igen – nu handlar det om Svensk Travsports framtida organisation. Den nuvarande är på väg att ändras.
– Den omreglerade spelmarknaden har fått genomgripande konsekvenser för travsportens förhållande till ATG. Vår finansieringsmodell har gått från en förskotts- till en efterskottsekonomi med nya legala och skattemässiga krav som vi kunde bortse ifrån under den nu avskaffade ATG-modellen. Det här får stor påverkan, säger ST:s vice ordförande Ulf Hörnberg till ST:s hemsida och fortsätter:
– Vi ser samtidigt ett behov av att se över travsportens organisation för att bättre kombinera ideell och kommersiell verksamhet och föreslog därför att en genomlysning av organisationen skulle göras i år. Förtroenderådet tyckte det var bra idé och gav grönt ljus. Jag vill passa på att förtydliga att det här arbetet inte har något att göra med den tidigare utredningen som fullmäktigemötet beslöt om 2018. Den föddes efter en bred motion från alla banor och har bland annat lett fram till bildandet av flera samrådsgrupper.

Mats Denninger och Leif Almgren fick förtroendet att göra utredningen av ST:s organisation. Nu har deras resultat presenterats – och en hel del kritik har framförts. Bland annat finns ett motförslag från Mantorps ordförande Åsa Waern.
– Vi och våra medlemmar på förtroenderådet hade en bra diskussion och beslöt om en fortsatt transparant process och att anslå rejält med tid för diskussion genom regionala möten. Vi samlar sedan upp allt i ett extra förtroenderåd den 12 december, där målet är att komma överens om hur vi tillsammans går vidare med frågan. Ett eventuellt beslut om ny organisation fattas av ägarna, fortsätter Ulf Hörnberg.

De regionala träffarna inleds på måndag på Romme. Dessa är inte öppna för allmänheten, utan här deltar en representant från ST:s styrelse, Maria Croon och/eller Ulf Hörnberg från ST:s ledning samt Mats Denninger och Leif Almgren. Inbjudna är vidare sällskapens styrelser och högsta tjänsteman samt en representant från varje basorganisation.

Fyra punkter/frågeställningar är redan fastslagna att behandlas under de regionala mötena:

1) Vilka risker finns om vi inte gör någonting, utan fortsätter som vanligt.
2) Denninger/Almgrens utredning.
3) Förslag om en samlad ekonomisk förening.
4) Åsa Waerns motförslag.

Träffarna kommer att hållas på följande datum och platser:

4 november Romme
7 november Umeå
8 november Sundsvall
11 november Göteborg
13 november Jägersro
18 november Kalmar
22 november Solvalla
25 november Färjestad

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.