Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stukad skötare - men ”Piraten” jobbar i dag

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
On Track Piraten laddar med intervalljobb i dag medan skötaren Lina Pergenius repar mod efter handskada. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

On Track Piratens skötare Lina Pergenius har ont i handen och strök sig själv som kusk under gårdagen i Eskilstuna.
– Men på lördag ska både jag och Piraten vara fräscha. Vi kan inte ge upp mot Nuncio på förhand, säger hon.

Publicerad:

Veckans stora snackis är duellen mellan On Track Piraten och Nuncio i gulddivisionens final (V75-3) på Solvalla. Den till synes oövervinnerliga V75-följetongen ”Piraten” mot den regerande Elitloppsvinnaren. Det är tur att Piraten för dagen känner sig fräschare än sin skötare.
– Jag har gjort illa ena handen, men det ska vara okej till på lördag. Men jag kände mig inte tillräckligt bra för att tävla i går i Eskilstuna, berättar Lina Pergenius.

Nu fick istället chefen Hans R Strömberg ersätta Lina och vann också lopp med On Track Kangaroo. Frågan är om Rättvikstränaren även kan ta Nuncios skalp på lördag?
– Det blir förstås svårt att slå Nuncio, men det känns inte omöjligt. On Track Piraten är en väldigt bra häst och har även fått spåret innanför Nuncio. Nu toppar vi honom dessutom ytterligare med ny vagn och barfota fram, fortsätter Lina.

Hur ser resten av veckan ut för ”Piraten”?
– Han kommer att gå sitt sista riktiga jobb i dag, det blir intervaller. Sedan blir det mest lugnt fram till start. Det ska bli jättekul på lördag, avslutar Lina.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.