Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Styrkebesked av Udo's Oiler på Solvalla

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Udo's Oiler och Ulf Eriksson vann söndagens stayerlopp i Extra V75 på Solvalla. Foto: Micke Gustafsson/ALN

I sin tredje start efter comebacken på svensk mark kom första segern. Udo's Oiler visade härlig styrka och vann söndagens stayerlopp på Solvalla på imponerande tiden 1.14,3/3180 meter.- Han har utvecklats i Frankrike och blivit starkare, säger kusken Ulf Eriksson efter V75-viktorian.

Publicerad:

Robert Berghs Udo's Oiler (e.Orlando Vici-Carmela Kemp) kom tillbaka till Sverige i höstas efter två säsonger i Frankrike. Och med två lopp i kroppen var toppformen prickad lagom till söndagens stayerlopp där Udo's Oiler gav ett riktigt styrkebesked. 

Ulf Eriksson körde vaket från dubbla tillägg och styrde fram till utvändigt ledande Matchmakers As med 2000 kvar. 
- Jag fick ett tryggt avstånd bak till värste konkurrenten Usain Henna, även om det förstås kostade en del, säger Eriksson. 

Första 2000 gick på 15,7 och Eriksson hade full kontroll på läget. In på upploppet hade Udo´s Oiler tuggat ned ledaren och utan att förta sig blev segern enkel med ett par längder på 1.14,3/3180 meter. Usain Henna fick draghjälp i tredjespår av O.P.Q.C och fullföljde starkt som tvåa efter par längder efter vinnaren. Springover tog hand om tredjeplatsen efter en sparsam resa. 
- Jag satt rätt bra i sista sväng och det blev en säker seger. Udo's Oiler har utvecklats i Frankrike och blivit starkare, han kommer få en bra säsong, sa Eriksson. 

Övertygade gjorde även Rubacouri Alca (e. Buvetier d'Aunou) som vann V75-avslutningen och samtidigt tog sin tredje raka seger med Thomas Uhrberg i sulkyn, på 14,5a/2140. Uhrberg sände framåt med 700 kvar och då bet det bra - med 400 kvar hade ekipaget tagit sig förbi ledaren Come Back. Come Back gjorde sedan själv för namnet och utmanade sista biten men utan att ta sig förbi. Trea blev Dreams Burn Down efter en invändig resa. 
- Rubacouri Alca är en väldigt bra häst som bara blir bättre och bättre. Det gick väldigt sakta första varvet och han fick ingenting gratis i dag, och han gjorde det väldigt bra, sa Uhberg om Edvin Cekas starke sjuåring. 

Erica (e.Going Kronos-Arnica) som tränas av Li Hanné gjorde det bra i V75-prologen på fina 1.12,8/1640 volt. Kaj Widell i sulkyn prickade starten perfekt från innerspåret och drog sedan i ett jämnt och bra tempo i spets. Favoriten Patricia Hastrup på tillägg kunde inte utmana efter en tung resa och Erica vann med flera längder till tvåan Irene Sund som hängt med i rygg.
- Hon är lite ojämn i sina uppträdanden men när hon som i dag får hålla jämn och hård fart i ledningen är hon till sin fördel. Jag körde drygt 11,4 sista 1000 och då är det inte lätt för de där bak att ta någonting, sa Kaj Widell i vinnarcirkeln.

Spets-slut blev segerreceptet även för Dream Lane (e. Pastor Stephen-Tango Gold) som vann stoloppet för fyraåringar (V75-2) på 15,8a/2140. Torbjörn Jansson i sulkyn fick visserligen köra en bit för att nå tät, men efter 17,3 första varvet hade Dream Lane inga problem att hålla undan i en snabb avslutning. Detta före tappra Quebec C.D. och bra avslutande Come And Dream.
– Det är en jättefin häst som jag fick köra rätt rejält med för att ta ledningen. Sedan kunde jag dämpa och in på upploppet kunde vi få ett litet försprång, även om jag var lite rädd för Quebec C.D. så kändes det säkert till slut, kommenterade Torbjörn Jansson. Tränar gör Jakob Croon. 

Finske gästen Hotshot Luca (e. Dream Vacation-Emma Rose) var dagens värmningsvinnare och tog hem Zoogins Treåringslopp (V75-3) på fina 1.15,5,a/2140 i karriärens andra start. Mika Fors skickade Hotshot Luca till ledning från bricka 7 och var inte alls sugen på att släppa till favoriten New Cash när denne testade för tät på första långsidan. New Cash fick inte travet att stämma och galopperade med dryga varvet och segern blev enkel för Hotshot Luca före Global un Poco och Drizzle C.C.
- New Cash travade inte hundraprocentigt och jag ville inte ha den före mig. Hotshot Luca är en mycket kapabel häst och han gjorde ett fint lopp i dag, sa Mika Forss om Ari-Pekka Pakkanens löfte.

Linus Boy (e. Zola Boko-Recos Lady) visade fin löpskalle med sin seger i V75-4 på 14,3a/2140 auto. Jorma Kontio sände framåt från kön med drygt 700 kvar och från dödens betvingade han ledaren Dynamite Light in på upploppet. Sista meterna utmanades han av smykörde Sacramento men Linus Boy sträckte på sig och vann med en nos. Trea slutade Sambuco som fullföljde bra från kön.
- Han var lite pigg första varvet och pullade lite, men annars var det bra. Han har hittat formen och det är en bra häst, sa Jorma Kontio om Linus Boy som tränas av Timo Nurmos. 

Nisse Roc (e.Scarlet Knight-Feu de Roc) fortsätter rada upp bra insatser och skrällvann fyraåringsloppet för hingstar och valacker på 1.15,5a/2140. Efter en snabb start från bricka 4 fick Michael Larsson i sulkyn bestämma i ledningen och på upploppet försvarade sig Nisse Roc väl mot smygkörde Undies. Trean The Lucky One höll starkt från dödens.
- Han har inte gjort så många starter men jag trodde att han skulle göra ett bra lopp. Jag fick bestämma en bit och sedan vet jag att han stretar bra sista biten innan han ger upp. En bra insats och jag har haft hästen från början så den här V75-segern känns lite extra, sa Färjestadstränaren Michael Larsson. 

V75-utdelningen landade på 132.454 kronor för sju rätt, 717 kronor för sex rätt och 63 kronor för fem rätt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.