Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Styrkedemonstrationen

Foto: SIDMAKARN
Dernier Viking och Peter Ingves vann på nytt svenskt rekord. Foto: SIDMAKARN

Duellen mellan Dernier Viking och Calvin Borel blev kvällens utdragna och häftigaste. Det mynnade till slut ut i ett prydligt svenskt rekord för femåriga och äldre ston.

Publicerad:

Det var nämligen Catharina Denbergs Dernier Viking som avgick med segern på 1.14,3a/3.140 meter. Nioåringen pressade utvändigt om Calvin Borel och Marc Elias valde att svara dödenshästen och duon stack iväg, långt före klungan. Dryga varvet från mål kunde Peter Ingves styra stoet till täten och sedan var det lugna gatan.
Calvin Borel fullföljde också bra som klar tvåa några längder bakom.
– Vi kappkörde..., kommenterade Peter Ingves den taktiska propositionen och fortsatte:
– Men jag vet att min häst trampar på. Jag har aldrig kört en häst så här stark. Det är så jag nästan blir rörd.
Stall Denco HB hade hästarna i ordning. Tyskfödde Insert Ecus satt i tredje ytter och gjorde grovjobbet sista 700 meterna. Ledande Torpedo W.F. fick ge sig precis på mållinjen.  
V86 inleddes med favoritfall. Tungt spelade Salina D.K. och Jeppe Juel gick ett rejält slutvarv och galopperade som klar tvåa i början av upploppet. Mot spetshästen Star di Poggio, tränad av Åbyamatören Edvin Ceka och körd av André Eklundh, fanns dock inget att göra.
Omgångens största favorit Propulsion, tränad av Daniel Redén, gjorde inget misstag i V86-2. Fyraåringen hamnade först i andraspår från bakspår, men Örjan Kihlström körde hingsten till spets dryga varvet från mål. I ingången till sista sväng såg det ut som utvändige Order To Fly hade kopplat grepp, men det var bara en chimär.
I Oaksrevanschen drog Swiss Account på i ensamt majestät, precis som i Oakskvalet i september, och den här gången slocknade lampan i tid. Istället var det kulltoppen Timbal (tränad av Robert Bergh) som trots dödensresa sista varvet, gick fram och i säker stil plockade hem förstapriset på 200.000 kronor.
Jägersrotränaren Björn Lindblom gjorde inte Stockholmsresan förgäves. Jorma Kontio gästkörde Raja Press (V86-5) direkt till ledningen och det gick vägen, även om det var med ett nödrop.
Radysin America kan mycket när hon vaknat på rätt sida. Jerry Riordans femåring susade till täten i ett femåringslopp för ston och Peter Ingves kunde sedan mer eller mindre finåka över upploppet.
M.T.Kingofthehill galopperade kort efter start i Kriteriet, men fick nu lite plåster på såren i Kriterierevanschen. Från dödens plockade han ner favoritspelade Day Or Night In sista biten.      

 

V86-raden: 3–10–1–8–9–3–6–4

8 rätt (400 st): 27.145 kr.
7 rätt: 172
6 rätt: 22
Omsättning: 22.091.524 kr.
Antal system: 655.972.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.