Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succé i Frankrikedebuten

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Anna-Karin Rundqvist och Bison Spiro, Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Anna-Karin Rundqvists sexåring tog sig till ledningen - sedan blev segern säker. 

Publicerad:

Pierre Vercruysse körde resolut till ledningen efter att han hamnat först utvändigt tillsammans med Bison Spiro (e. Sinou Madrik) i Prix le Parisien. Därifrån kunde ekipaget köra de första 1850 meterna på 1.14,1. När allt skulle avgöras såg Anna-Karin Rundqvists ögonsten alljämt stark ut och över upploppet blev det faktiskt aldrig dramatiskt. Favoriten Schubert och Frank Nivard gjorde ett försök att närma sig, men kunde inget göra åt Bison Spiro - som höll farten och vann på 1.14,1/2.850 meter. 
Som Travronden tidigare berättat är Anna-Karin Rundqvist ute på Frankriketurné tillsammans med Bison Spiro. Tanken är att sexåringen ska starta på Enghien den 1 juli. Tack vare segern kommer Bison Spiro åtminstone att få med sig 21.600 euro hem. 
Med i loppet var även Stefan Perssons Global Respons. Tillsammans med körande Björn Goop gick hästen i mål som sjua med till synes gott om krafter kvar efter att ha fastnat bakom hästar. Under loppet satt ekipaget en bit bak på innerspår. 

Dessförinnan hade Björn Goop fått chansen att köra Crepe de Satin (e. Le Retour) i femåringsloppet Prix Lydia (€54.000). Goop valde att ta ett tidigt initiativ för att köra sig till ledningen och sedan släppa till favoriten Clef de Fa och Alexandre Abrivard. Sedan löste det sig perfekt för Bruno Marie-tränade Crepe de Satin när ledaren galopperade strax innan upploppet. Då var det bara för Goop att köra rakt fram till en säker seger. Segertiden skrevs till 1.14,9/2.700 meter. Andraplatsen gick till Chocolat du Bourg och Franck Nivard. Hästen tränas av Jérémy Gaston van Eeckhaute. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.