Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succéduon jagar nya segrar i Bollnäs

Foto: Micke Gustafsson
Kaj Widell och Magnus Träff har två hästar till start i Bollnäs på måndagen. Sugar Daddy i V4-1 och Twinkle Kronos i V4-3. Foto: Micke Gustafsson

10 segrar på 26 starter hittills i år. Kaj Widell har ett starkt facit bakom Magnus Träffs hästar och på måndagen kan statistiken förbättras ytterligare. Duon har två betrodda hästar till start i Bollnäs.

Publicerad:

Sexårige Sugar Daddy (e. Going Kronos) har vunnit tre av sju lopp under 2017 och kommer närmast från seger i Rättvik för två veckor sedan. Då satt Ulf Ohlsson i sulkyn, men nu i Bollnäs på måndagen är det ordinarie kusken Kaj Widell som kör. Sugar Daddy startar från spår tre i den främre volten i V4-1, ett lopp som körs över 2.640 meter.
– Han går ju bra varje gång och distansen är inga problem. Senast jag körde honom i voltstart hoppade han, men det var en tillfällighet. Normalt sett är han inte osäker, säger Kaj Widell.

Hur lägger du upp taktiken?
– Jag vet inte hur de andra öppnar, men han är inte så snabb iväg. Vi får se hur det blir kört, om vi får ledningen direkt eller inte. Det spelar egentligen inte så stor roll, han är allround och tål det mesta. Det går att köra honom både framifrån och bakifrån.

Vad har du för förhoppningar?
– Det måste ju vara bra chans som han har gått, det går inte att tro något annat.

I V4-3 startar Twinkle Kronos (e. Muscle Hill) från innerspår bakom bilen. Magnus Träff har haft femåringen i träning i drygt ett år och under den tiden har det blivit tre segrar på nio starter. 
– Han har gått bättre och bättre för varje start sedan han blev halsopererad. Han är nog rätt snabb från start och jag måste prova lite från början, men kör jag för hårt på honom finns risken att han blir het, säger Kaj Widell.

Hästen gjorde debut över 2.640 meter senast och nu är det återigen lång distans. Hur klarar han den?
– Distansen är i alla fall ingen fördel, men han tål nog den också om han inte börjar pulla.

Vad tror du om Twinkle Kronos segermöjligheter?
– Det känns lite mer än osäkert med honom än med Sugar Daddy. Det är klart att han kan vinna, men allt beror på hur han uppträder. Börjar han ligga på går det inte över den här distansen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.