Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succétränaren med nya hästar

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Danska succétränaren, Jeanette Hansen, som startar Aron The Baron och Red Rose America på Solvalla på lördag, har två hästar till start under lunchens V4 på Jägersro.

Publicerad:

Udora Jet (V4-3) vann enkelt från ledningen i debuten för Hansen och tillhör loppets mer betrodda för Johan Untersteiner.

– Hon var väldigt fin senast. Hästen kom i bra författning och vi gjorde endast några utrustningsändringar. Hästen kan vara lite osäker från start, men går hon iväg är det bara för kusken att ladda framåt. Hon är bra i jobben och håller fin form. Går hon felfritt ska hon räknas tidigt, säger Jeanette Hansen.

Uncle Wise As (V4-4) gjorde tre starter för Tomas Malmqvist som tvååring, men har sedan varit borta från tävling. Nu gör fyraåringen comeback i Hansens regi.

– Han fick en allvarlig skada på ett framben i förra regin och det har tagit tid att få honom startklar. Det är en stor och tung häst som kan vara lite nervös. Det är oerhört hög kapacitet i honom, men han är inte speciellt hårt jobbad. Kusken får ge honom ett snällt lopp, så får vi se vart han står för dagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.