Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sucre ordnar nyårsskumpa?

Foto: null
Sucre.

Antalet två- och treåringslopp på Vincennes som är öppna för icke franskfödda hästar är få. På nyårsafton körs ett, grupp III-loppet Prix du Chateau Chinon, och då tar Tomas Malmqvist chansen att skicka ut Sucre.

Publicerad:

Jocose-sonen Sucre, som hittills samlat på sig den fina meritraden tvåa i Uppfödningslöpningen, seger i Treåringseliten Elitloppshelgen och sedan tvåa i långa E3, står bra inne med sin prissumma (160.000 euro) i loppet som är öppet för treåringar som tjänat högst 175.000 euro. Franck Ouvrie ska köra Sucre.

15 hästar är med och det handlar om 2.700 meter och 42.750 euro till vinnaren. Sju av de 15 startande är inte franskfödda, Italien bidrar med fem treåringar. Den mest meriterade av dessa är Tony Gio (e. Varenne och toppstoet Ilaria Jet) som var femma i italienska Derbyt.  

En av de franska startande är valacken Coeur Baroque (e. Offshore Dream) vilken vann finalen av regionernas serie som ingår i Grand National du Trot-evenemangent.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.