Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sundberg bakom miljonerna

Foto: null
Peridot såg till att det blev femfaldig miljonutdelning på V86.

1.08 första 500 och 1.12,3 första 1.000 satte sig i benen på täthästarna. Då slog 75-oddsaren Peridot till med nytt rekord och såg samtidigt till att fälla krokben på de flesta V86-spelarna.

Publicerad:

– Han har tagit tid på sig, men alltid visat talang. På senare tid har även moralen blivit bättre, sade körande Hans-Owe Sundberg som även äger och tränar. Omgångens tyngsta favorit (79 procent på insatsen) gjorde annars sin plikt i inledningen. Patrik Södervalls Västerboonthenews blev först snuvad på ledningen, övertog efter drygt 500 meter och stack sedan enkelt undan även om hästen tog några korta galoppsteg varvet från mål och sedan såg lite kantig under vägen.
Favoriten Adrians Girl packade ihop totalt i ledningen i V86-2 och istället var det Jevgeni Ivanovs Damzel Eson och Björn Goop som med minsta möjliga marginal spurtade till sig segern. Sjuåringen sladdade som sexa i andraspår, gick med i ryggar på sista bortre långsidan och kämpade bra när hon väl fick anfalla för egen maskin.
Alleyeson kom från en ”nolla” i V75 och Conrad Lugauer smög fram hästen från femte invändigt. Den biten löste sig perfekt och hästen visade bra uppfattning när det stod och vägde mot Enjoy Chocolate.
Jörgen Sjunnesson var på offensivt humör under kvällen. Bakom Henrik Thomsens Tour de France gjorde han slag i saken och körde till täten på första bortre långsidan i ett fyraåringslopp (V86-5). Det blev en tuff slutstrid mot Please Mr Please, men den dansktränade hästen ville inte ge sig.
Stig H Johanssons Emmett Brown gjorde årsdebut med den äran. Direkt till spets, dämpning till 1.16 första varvet och ett taktiskt litet ryck i början av upploppet ledde till seger även om femåringens krafter tröt sista biten.
Johan Untersteiner visste vad han hade i tömmarna när han körde fram Bartender In i dödens i ett lopp av brondivisionskaraktär. Sexåringen visade fin lunk och inställning när han knäckte ledaren och säkert avfärdade alla anfall. Den här hästen kommer vi troligtvis att få se mer av framöver.
Timo Nurmos noterade tre tränarsegrar under kvällen. Axel Wadd och Hawk Cliff utanför V86-ramen och Make It Quick satte punkt för kvällen genom att spurta till seger i ett långlopp.
Åtta rätt var synnerligen svårfunnet och endast ett system prickade alla vinnare. Utdelningen blev sjusiffrig – 5.102.873 kronor. 

V86-raden: 3–8–12–11–9–3–4–4

8 rätt (1 st): 5.102.873 kr.
7 rätt: 10.989 kr.
6 rätt: 443 kr.
Oms: 19.626.436 kr.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.