Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Super-Silje" i rekordform

Foto: JEANNIE KARLSSON
Lannem Silje vann Elitkampen. Foto: JEANNIE KARLSSON

Löpningsrekord och kraftig rekordputs. Ola M Skrugstads supersto Lannem Silje satte de äldre grabbarna på plats i Elitkampen.

Publicerad:

"Super-Silje" har knappt startat karriären. Idag slog hon Nordens allra bästa kallblod i Elitkampen på 1.18,8a/1.609 meter. 
Det blev inte världsrekord, men det blev ändå ett lopp att minnas. 
Tin Tveiten spetsade inledningsvis, men Tor Wollebaek rörde sig framåt med Lannem Silje (e. Åsajerven) som första häst i andraspår och knappa varvet från mål satt femåringen i tätpositionen. Istället var det svenskhoppet Månprinsen A.M. och Gunnar Melander som fick göra grovjobbet i dödens med Tekno Odin i rygg.
Första 500 meterna passerades efter 1.18,6 och upp till varvning kunde Wollebaek dämpa farten till 1.19,8. Sista halvvarvet gick det snabbare (1.17,4) och när hästarna svängde in på upploppet hade Lannem Silje skaffat sig ett säkert grepp. 
Månprinsen A.M. kämpade berömvärt hela vägen in och lyckades hålla Tekno Odin bakom sig. 
Segertiden 1.18,8 är en rekordputsning med en tiondel av Järvsöfaks segertid från 2004. 1.18,8 är dessutom en kraftig putsning (2,2 sekunder) av Lannem Siljes sprinterrekord.
Förstapriset var 300.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.