Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superlätt för Super Nice

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Super Nice vann Oasis Bis lopp. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Lördagens upplaga av gulddivisionen lämnades utanför V75-kupongen. Där serverade Torbjörn Jansson Super Nice en fin resa – och hingsten var smått överlägsen till slut.

Publicerad:

På lördagen kördes Oasis Bis lopp, tillika gulddivisionen, för första gången någonsin. Blott åtta hästar gjorde upp. Torbjörn Jansson serverade Sten O Jansson-tränade Super Nice (e. Orlando Vici) ett lopp i ryggar – när det hela skulle till att avgöras hade sjuåringen klart mest krafter kvar och han avgjorde säkert på 1.13,6a/2140 meter.
– Jag körde honom mycket som tre- och fyraåring. Han tillhörde en av de bästa i kullen då. Sten tog hem hästen till Gotland och tränade honom under vintern och det har han verkligen gjort bra. Sten O startar inga otränade hästar, säger Torbjörn Jansson.

Super Nice vann före Sliding Home och West Wing. Segern betalade 150.000 kronor.
– Det löste sig bra. Jag hade bestämt mig för att inte köra något från start. Det kan inte lösa sig bättre än vad det gjorde för oss och han vann också väldigt lätt.

Segern var den nionde i karriären för Super Nice som nu sprungit in 2.996.778 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.