Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Supersilje” tränas igen

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Lannem Silje är haltfri och tillbaka i nästan normal träning. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Lannem Silje är tillbaka i nästan full träning igen.
Tränaren Ola M Skrugstad har en haltfri häst och tror nu inte att det rör sig om någon riktig gaffelbandsskada. Det definitva svaret kommer dock vid ett återbesök hos veterinären om två-tre veckor.

Publicerad:

En ultraljudsundersökning på veterinärkliniken i Melhus visade en blödning på gaffelbandet i Lannem Siljes vänstra bakben. Men nu tror Ola M Skrugstad inte längre på att rör sig om en sådan allvarlig skada.
– Silje är en häst och hon ska få vara det också. Jag kör tryckvagn med henne varannan dag och sedan går hon ute i hagen under dagarna. Det enda som skiljer mot tidigare är att vi undviker några intervaller, säger Ola till Equus.
Vad är det då för skada om det inte handlar om gaffelbandet?
– Jag har haft tio hästar tidigare med gaffelbandsskador och de har uppvisat helt annorlunda skadeförlopp. Lannem Silje har inte varit halt en enda dag efter diagnosen, utan belastar benen helt normalt. Det här kan nog handla om en slagskada efter att hästen rullat sig i boxen, fortsätter Ola.
Hårdträningen startas inte upp förrän Ola får klartecken från veterinär om två-tre veckor.
– Jag är i alla fall betydligt mera optimistisk nu än tidigare och tror att Silje kan komma tillbaka till tävlingsbanan snabbare än förväntat, säger Ola vidare till Equus.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.