Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Support Justice i NM

Foto: JEANNIE KARLSSON
Foto: JEANNIE KARLSSON

Efter debaclet på Axevalla senast kom så revanschen för Support Justice under lördagen. Tillsammans med tränare och körsven Geir Vegard Gundersen segrade hästen i Norskt Mästerskap 2015.

Publicerad:
På Axevalla förstördes dagen av en galopp, men Support Justice återkom på bra sätt till tredjeplatsen. Under lördagskvällen var han jättefavorit att vinna Norskt Mästerskap på Biri travbana – och det slutade så som alla hade tänkt sig. Seger.
 
Från sitt niondespår hittade ekipaget tredje utvändigt och där satt Geir Vegard Gundersen lugn, vilket inte var så konstigt då de inledande 1.500 meterna avverkades efter 1.12,7. I tätpositionen satt Aqua Challenger efter flertalet ledarbyten. Utvändigt om ledaren hamnade Björn Goop med Thai Broadway.
 
Med 800 meter från mål attackerade Support Justice i tredjespår och även om hästen tog in en del mark så tog det ett tag innan han var uppe utvändigt om ledarparet. In mot upploppet var greppet kopplat och till slut blev segern enkel. Frågan är däremot vad som hänt om Caprino B.R. och Kim Pedersen fått lucka tidigare från sitt invändiga läge. Bo Westergårds häst gick nämligen med full fart över mål, men blev "bara" tvåa.
 
Segern var värd 256.350 svenska kronor och tiden blev 1.12,8a/2.600 meter vilket var nytt norskt rekord.
– De körde fort i täten, vilket gjorde att jag kunde sitta en bit bak och vänta med attacken. Hästen har enorm fysik och avgjorde lätt. Det var fantastiskt roligt att vinna här på ägarens hemmabana, sade Gundersen efteråt.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.