Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt kan ha en skrällvinnare

Foto: Urban Kihlman/ALN
Rickard Svanstedt skrällde på V75 med Baron Gift senast Färjestad arrangerade V75-tävlingar. Kanske är det dags för en ny skräll idag. Foto: Urban Kihlman/ALN

Rickard Svanstedt åker till Färjestad med Baron Gift (V75-6) och kommer till Värmland med förhoppningar. Ronden tog en pratstund med tränaren inför Gift Kronos-sonens debut i Bronsdivisionen. – Med bra tempo och lucka till slut skulle jag inte bli överraskad om han sätter nosen först, säger Svanstedt.

Publicerad:

Baron Gift härdades mot tuffa gäng som treåring under 2016 och näst senast i E3-revanschen på Färjestad slog han till med seger efter en stark avslutning. Nu är en nyblivne fyråringen tillbaka på Färjestad för debut i Bronsdivisionen och tränaren Rickard Svanstedt låter positiv. 
- Jag tror att hänger med rätt bra. Klart att det är betydligt hårdare hästar emot nu, men han har farten i sig som krävs och blir inte ifrånsprungen. I veckan har han bara tagit det lugnt och allting verkar väldigt bra med honom, säger Rickard.

Innerspår bakom bilen - var tror du ni hamnar från start?
- Jag har bara tryckt av honom en gång tidigare och då öppnade han rätt så bra. Nu får vi testa att ladda vad som går direkt, ska vi ha en chans måste vi åtminstone få tredje inner. 

Och skulle det lösa sig så har han ju visat att han har en vass speed?
- Ja han är effektiv när det klaffar och önskescenariot i dag är tufft tempo och att han får en lucka till slut. Då skulle jag inte bli överraskad om han sätter nosen först. 

Han är i nuläget streckad på fem procent på V75, är det för lite?
- Nej jag tycker det är rätt lagom, han är ju otroligt beroende av att det klaffar på vägen. Men visst, han har fin form och tar man med några på kupongen så är han värd ett streck, säger Rickard Svanstedt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.