Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt siktar på Elitloppet

Foto: MIA TÖRNBERG
Åke Svanstedt har siktet inställt mot Elitloppet för Resolve. Foto: MIA TÖRNBERG

För drygt en vecka sedan blev det klart att Elitloppet fick en sponsor i form av Benders Sverige AB som gör att ett flygplan ska ta amerikanska travare till USA. En som kan komma till Solvalla med några hästar är Åke Svanstedt.

Publicerad:

Åke Svanstedt har bland annat Resolve som är aktuell för Elitloppet, men kan även dyka upp med hästar i några andra lopp under Elitloppshelgen.
– Jag kan ha hästar för både Harper Hanovers, Sweden Cup och Fyraåringseliten. Crescent Fashion är en stark fyraåring som kan vara något för Harper Hanovers. Sedan kan jag ha någon för Fyraåringseliten också. En som kan vara aktuell heter Honor And Serve, säger Åke Svanstedt till Kanal75 och fortsätter:
- Sedan får vi se hur det blir med Sweden Cup. Det ska ju bli tre försöksheat och vi får se vad det blir för pengar att köra om. Det är inte omöjligt att jag kan ha någon som är aktuell för det loppet också.
Svanstedt berättar också för Kanal75 att med Resolve är siktet inställt på Elitloppet.
– Han har allt, är stark, speedig och startsnabb. Det sista loppet i fjol avslutade han sista fyrahundra metrarna efter 1.06. Det gjorde han i ytterligare ett lopp förra året. Han fick vila en månad efter sista starten i fjol och sedan har han joggat och även börjat gå jobb. Allting verkar bra och är han i form och känns kanonbra så siktar vi på Elitloppet. Men jag vill inte åka med en häst som inte är hundraprocentig för jag vill inte vara med i Elitloppet bara för att vara med. Om vi ska vara med ska vi ha chansen att kunna ta hem lite också. Vi siktar på att vara med den 8 maj på Meadowlands i det loppet där vinnaren blir inbjuden till Elitloppet. Han kommer att kvala i april och sedan blir det kanske något snabblopp på Pocono Downs innan loppet på Meadowlands, säger Åke Svanstedt till Kanal75.
Åke Svanstedt har vunnit Elitloppet med Gidde Palema 2004 och Torvald Palema 2009.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.