Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt vann på tre banor

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Åke Svanstedts yngre garde tog för sig på fredagen. Hans tvååringar ordnade tre segrar på tre olika banor.

Publicerad:

På Tioga Downs kördes två divisioner av Arthur Tompkins Memorial för tvååriga ston och det blev blågul seger i båda. Jonas Czernysons Musclesandmascara (e. Muscle Hill) vann det ena på 1.13,8 för Corey Callahan och i det andra segrade svenskfödda Common Sense.

Trixton-dottern är uppfödd av Menhammar Stuteri och ägs av SRF Stable och Åke Svanstedt. Svanstedt, som även sköter träningen, lånade ut tömmarna till Jim Morrill Jr på fredagen och denne lotsade Common Sense till seger på 1.12,5. Båda vinnarna belönades med drygt 20.000 dollar.

De jämnåriga hingstarna och valackerna samlades i en division av Arthur Tompkins Memorial och där hade Svanstedt tre hästar till start. Bäst gick det för Coventry Hall som slutade närmast bakom segraren Saylor (e. Chapter Seven).

Fint facit i Chester

Åke Svanstedt var själv på plats i Chester som bjöd på fyra försök i Pennsylvania Sire Stakes för tvååriga hingstar och valacker. Svensken hade sammanlagt sex hästar med i loppen och vände hemåt med en seger och tre andraplatser.

Segern bärgades av Swiss House Onfire (e. Muscle Hill) som Svanstedt själv satt upp bakom. Ekipaget kom i mål på 1.13,2 och lade beslag på en segercheck värd närmare 24.000 dollar. Swiss House Onfire är uppfödd av Order by Stable och ägs av SRF Stable.

Seger i Kanada

Svanstedts tredje tränarseger för dagen togs på kanadensiska Mohawk. Där vann det tvååriga stoet Winter Olympics (e. Muscle Mass) ett försök i Ontario Sires Stakes Gold för Sylvain Filion. Winter Olympics kom i mål på 1.12,5 och tjänade drygt 37.000 kanadensiska dollar på kuppen.

Lorentzon vann i Ohio

Det blev svensk seger även på Ohiobanan Scioto Downs. Fyraåriga Black Mamba Ås (e. Lionhunter), som tränas av Anette Lorentzon, vann på 1.11,1 med Elliott Deaton i sulkyn. Förstapriset var 8.250 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.