Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt vann på Vernon Downs

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På torsdagen stod Vernon Downs värd för två försök i New York Sire Stakes för tvååriga ston. I ett av dem blev det svensk seger.

Publicerad:

Åke Svanstedt och Seventimesalady (e. Chapter Seven) kom tidigt till ledningen, men fick inte anföra efter eget tycke. Ändå hade stoet krafter kvar när Without a Warning utmanade på upploppet och vid mållinjen var Seventimesalady nosen före.

Segertiden skrevs till 1.12,6 över engelska milen och förstapriset var 26.000 dollar. Bland delägarna till hästen finns Svanstedt själv samt Knutsson Trotting.

Svanstedt hade två hästar till start i det andra försöket i New York Sire Stakes, men ingen av dem hade med segern att göra. Den gick i stället till Love a Good Story (e. Chapter Seven) som tränas av Julie Miller.

Fler svenska segrar

Söderut i samma delstat, på Yonkers Raceway, tog Lucas Wallin en tränarseger genom Cotton to You (e. Trixton). Den treårige valacken vann för Pat LaChance på 1.13 blankt och belönades med 8.000 dollar.

På Harrah's Philadelphia i Chester kördes tio travlopp på torsdagen och tre av dem vanns av svenska tränare. Per Engbloms Lindy (e. Cantab Hall), Jonas Czernysons Consus Victory (e. Cantab Hall) och Nancy Johanssons Sequin (e. Father Patrick) stod samtliga som segrare. Johansson vann dessutom med passgångaren Caviart Sunkist.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.