Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedts häst överlägsen

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Come And See tog karriärens första vinst på Solvalla ikväll. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Anders Svanstedts Come And See tog karriärens första seger och vad passade väl bättre än att göra det i Vårfavoriten på Solvalla med 100.000 kronor i förstapris. Vinsten blev dessutom överlägsen, men det var efter dramatik under vägen.

Publicerad:

Zola Boko-dottern Come And See hade inte vunnit på åtta starter före kvällens start på Solvalla, men nu var det dags att ta en fullträff i karriärens nionde start. Efter en resa i tredje ytter satt Come And See utvändigt ledaren ett varv från mål.
– Hon blev skitnödig på första långsidan och jag fick hjälpa henne att få in tarmen igen. Jag fick pula med det lite och sedan satt vi helt plötsligt utvändigt om ledaren. Då var det bara köra, sade Anders Svanstedt.
450 kvar tog Come And See över ledningen och sedan försvann det treåriga stoet undan till överlägsen seger på 1.13,9a/2.140 meter.
– Det var första gången hon tävlade barfota runt om ikväll. Hon har varit bra hela karriären, men haft dålig utdelning på sitt kunnande så det var kul att hon vinna ett halvstort lopp, sade Svanstedt.

Det var stonas avdelningen av Vårfavoriten. Den öppna avdelningen av Vårfavoriten vanns av valacken Heavy Sound (e. Ken Warkentin). Treåringen gavs ett smyglopp på innerspår och när luckan kom över upploppet avgjorde Heavy Sound mycket enkelt.
– Han har gjort tre fantastiska lopp och jag svor då vi fick spår åtta. Nu löste det sig perfekt, sade Kenneth Haugstad. Tränar vinnaren, som vann på 1.14,2a/2.140 meter, gör Roger Walmann.  
 

Shadow Woodland (e. The Bosses Lindy) kördes till spets efter 350 meter och hade sedan inga problem att vinna lätt på 1.12,0a/1.640 meter.
– Han var jättefin idag och fick löpa undan lite till slut, sade Ulf Ohlsson som körde den av Reijo Liljendahl tränade hästen till seger.
I ett lopp ingående i Solvallaserien för fyraåriga hästar vann Origo Tilly efter en perfekt resa i andra ytter. Bakom ledande Sciacallo O.M. och Gross Weight kunde Origo Tilly sitta still fram till upploppet då han avgjorde enkelt. I sulky satt Torbjörn Jansson och tränar gör Heikki Pekkala. Segertiden blev 1.13,1a/2.140 meter.


I ett lärlingslopp gav Oskar Kylin-Blom Comte du Pommeau ett fint smyglopp och det tackade den sexårige valacken för genom att spurta till lätt vinst. Segertiden blev 1.13,8a/2.140 meter och tränar vinnaren gör Peter G Norman.

I årets fjärde start kom årets första seger för Charrua Forlan (e. Up Front Larry) som ledde från start till mål.
– När jag börjat dra upp tempot i sista sväng fick han sträcka ut för jag vet att han rätt stark och går in i mål. Hästen kändes jättefin och blir bättre och bättre för varje start. I år ska han kliva upp i högsta klassen och jag hoppas han kan utvecklas under året, sade Hans-Owe Sundberg.

I V86-avslutningen skrällde J.S.Annabell tillsammans med Erik Adielsson som körde hästen för första gången. Det var en "tight" situation mitt på upploppet när J.S.Annabell, som tränas av Håkan K Persson, fick fritt mellan hästar och J.S.Annabell hann få fritt för att precis före mål hinna ifatt Red Riding Hood.

Läs om Araw Hoss vinst i separat artikel genom att klicka på länken under relaterade artiklar.

Rätt V86-rad:
9 Origo Tilly
6 Shadow Woodland
12 Araw Hoss
9 Come And See
8 Comte du Pommeau
8 Heavy Sund
2 Charrua Forlan

7 J.S.Annabell


V86-utdelning:
8 rätt: jackpot
7 rätt: 76.862 kronor.
6 rätt: 2.916 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.