Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svår olycka i Bollnäs

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Bollnästravet. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Det var i kvällens tredje lopp som en svår olycka ägde rum på Bollnästravet. Ove A Lindqvist blev sparkad av sin häst och fick föras till sjukhus med ambulans.

Publicerad:

Ove A Lindqvist satt i ledningen bakom Tåga Kongen in på upploppet när hästen började slå. Ove A Lindqvist träffades av en spark och flög ur sulkyn och blev sedan översprungen av minst två ekipage.
– Ekipaget sitter i ledningen och in på upploppet ser jag att hästen börjar slå. Efter att ha tittat på reprisen tycker jag att Ove hinner luta sig bakåt något så att han följer med smällen, men sedan blir han överkörd av två ekipage vilket är mycket olyckligt, säger Bollnäs travbanechef Stefan Samuelsson.

Ove A Lindqvist blev liggandes på banan under en längre tid innan han fördes till sjukhus med ambulans.
– Jag vet egentligen inte så mycket, men vi har pratat med sjukvårdarna efteråt. Ove var vid medvetande när de kom fram till honom, men han klagade på smärtor i sidan. Det är vad vi vet just nu. Ambulansen har tagit hand om honom och transporterat honom till sjukhuset, säger Stefan Samuelsson.

Tävlingarna i Bollnäs blev försenade med cirka 20 minuter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.