Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svår skada stoppar Australiens representant

Det blir ingen häst från södra halvklotet i VM-loppet. Australiske Sparkling Success var först att bjudas in av Yonkers, men en skada sätter stopp för hans resa till USA.

Publicerad:

Sjuåringen genrepade inför äventyret genom att vinna i Melton den 8 september. Segern var Sparkling Success (e. Great Success) andra efter ett längre uppehåll, men efter loppet uppdagades en ligamentskada, berättar hästens tränare, John Meade, för Australia Harness Racing.
– Den kan ta 15 månader att läka. Det känns som att bli träffad av blixten, säger Meade.

Sparkling Success var den första hästen som bjöds in till årets upplaga av Yonkers International Trot. Inbjudan kom efter att valacken vunnit storloppet The Great Southern Star med motsvarande en miljon svenska kronor i förstapris.

VM-loppet körs på Yonkers den 13 oktober. På tisdagen berättade Klaus Koch att sju europeiska hästar nu är klara för start.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.