Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svedlund till ungdoms-EM

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

För Lukas L Svedlund händer det en del grejer för dagen. Den 16 mars börjar han att arbeta hos Jörgen Westholm och längre fram i sommar väntar ungdoms-EM.

Publicerad:

Under tisdagen fick Lukas L Svedlund ett oväntat glädjebesked. Senare i år avgörs ungdoms-EM och det med Svedlund som Sveriges representant.
– Jag fick förfrågan i går från Svensk Travsport och sånt kan man ju inte tacka nej till. Jag körde SM förra året, vilket är det största hittills, men det här blir ju häftigt, säger Svedlund.

Hur känns det att få representera Sverige som kusk i EM?
– Det är ju kul. Det kom som en chock i går för det är inget jag funderat över. Enda kraven var att man inte ska ha vunnit över 100 lopp och att man ska vara under 25 år.

Var och när avgörs EM?
– Det avgörs i Finland den 28–30 juni. Det blir något att se fram emot.

21-årige Svedlund arbetar till vardags i Nicklas Westerholms stall. Som kusk har han tagit två segrar på 22 starter i år – i fjol blev det 15 på 92

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.