Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svend Dyhrberg på benen efter smällen

Foto: Daniel Larsson/Kanal 75
Svend Dyhrberg är på benen igen efter torsdagens olycka på Åby. Foto: Daniel Larsson/Kanal 75

Torsdagens otäcka smäll hindrade inte Svend Dyhrbergs fredagsplaner. Klockan sex på morgonen var han tillbaka i stallet efter att ha sytts på sjukhus.
– Jag mår jättebra med tanke på omständigheterna, säger Halmstadstränaren.

Publicerad:

På torsdagen råkade Svend Dyhrberg ut för en olycka på Åbytravet. En olycka av det riktigt otäcka slaget. Hans häst Somett Skott sparkade bakut i startvolten och träffade Dyhrberg i ansiktet. Halmstadstränaren fick köras i ambulans och tillbringade sedan natten på sjukhus.
– Allt gick så snabbt att jag inte hann observera vad det var som hände. Det var en rejäl smäll, men hjälmen tog det mesta, berättar Svend Dyhrberg och fortsätter:
– De tog röntgenbilder på sjukhuset, men hittade inga skador. Bara ett djupt sår som de sydde. Jag tror att de lappade ihop mig med elva stygn. Det blir nog bra med tiden.

Hur mår du nu?
– Jag mår jättebra med tanke på omständigheterna. Det är inga problem alls.

Jag antar att det blev en lugn fredag för din del.
– Den var som vanligt. Jag kom hem från sjukhuset vid halv tre på natten, sedan gick jag upp och jobbade i stallet vid klockan sex på morgonen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.