Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk dubbel i storlopp

Foto: GERARD FORNI
Sanity vann Prix de l'Union Europeenne tillsammans med Franck Ouvrie. Foto: GERARD FORNI

Vinterns stora svenska succé fortsatte på avslutningsdagen av Vincennes vintermeeting när det blev dubbelt svenskt i topp av Prix de l'Union Europeenne när Sanity vann före On Track Piraten.

Publicerad:

Malin Löfgrens Sanity hade inte startat på sex veckor, men det var inget som bekom honom när Franck Ouvrie enkelt kunde placera honom i ledningen av det 3.000 meter långa loppet. Sedan fick han köra väldigt långsamt och första halvan av loppet gick inte snabbare än 1.17,3. Farten skruvades upp efterhand och över upploppet stack Sanity undan i mycket fin stil efter att avslutat andra halvan av loppet i trakterna kring 1.11,5.

Där bakom spurtade On Track Piraten mycket fint till tredjeplatsen efter att Pierre Vercruysse givit honom en snäll resa i tredje invändigt och letat sig ut i utgången av sista svängen. Tredjeplatsen tog Roi du Lupin (e. Fleuron Perrine) som avslutade godkänt från fjärde utvändigt.

Segertiden för Sanity blev 1.14,5/3.000 meter och förstapriset var 72.000 euro. Det var sjunde starten för Sanity i Frankrike sedan han åkte ner dit i september och på dessa har han fyra segrar, en andra- och en tredjeplats. I pengar har det blivit hela 271.500 euro in på det här halvåret och den forne Rikshästen passerade i och med dagens seger 8,5 miljoner intjänat.

Sanity är bara den tredje svenskfödde vinnaren av Prix de l'Union Europeenne. Sedan tidigare hade Lucky Tilly (1993) och Remington Crown (2000) vunnit storloppet av avrundar vinterns storlopp på Vincennes.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.