Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk portad från tyska banor

Foto: ALN
Peter Simoni blev överfallen på Berlin-Mariendorf. Foto: ALN

Vid söndagens tävlingar på Berlin-Mariendorf blev danske travprofilen Peter Simoni överfallen av två personer, Rolf Hafvenström och hans son, Philipp Caternberg.
De två får numera inte beträda tyska travbanor.

Publicerad:

Det hela ska ha sin bakgrund i att Rolf Hafvenström är skyldig Peter Simoni pengar sedan ett tidigare samarbete. För att få tillbaka sina pengar har Simoni gått vidare rättsligt, vilket Rolf Hafvenström ska ha reagerat på, skriver travservice.dk.
– Jag blev överfallen bakifrån och ramlade till marken, därefter slog och sparkade de på mig, säger Simoni till hemsidan och fortsätter.
– Jag blödde kraftigt efter att ha fått en tand utslagen. Polisen kallades till platsen och jag kördes till sjukhus där dem förutom tanden kunde konstatera att jag fått en mindre hjärnskakning.
Berlin-Mariendorf valde att stänga av Rolf Hafvenström och Philipp Caternberg med omedelbar verkan från tysk travsport, med motiveringen att de skadat travsportens anseende.
En polisutredning är startad i ärendet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.