Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk seger i Oaksförsök

Foto: KANAL75
Cato Antonen körde Lars Selin-tränade Torpa Olea till seger i Oakskvalet igår. Foto: KANAL75

Igår kördes det kval till Norska Trav-Oaks och två svensktränade hästar tog sig vidare till finalen, där en Dannero-tränad häst stod för den största skrällen.

Publicerad:

I det första försöket var Öystein Tjomslands Aase (e. Åsajerven) stor favorit efter att varit obesegrad i fyra starter och i sin senaste start vunnit det svenska Stokriteriet. Hon hade dock inte sin bästa dag och galopperade i dödens på den sista bortre långsidan.

Segern gick istället till Lars Selins Torpa Olea (e. Skaffer Brunen), som tillsammans med Cato Antonsen avgjorde från rygg på ledaren och säkrade en svensk försöksseger på 1.29,3a/2.140 meter. Aase kom tillbaka till fjärdeplatsen och plockade en finalplats, vilket sex av de sju hästarna i försöket gjorde.

Det var en tiondel snabbare än vad det andra försöket gick. Det vanns av storfavoriten Tangen Jerkila (e. Mörtvedt Jerkeld) från spets, som tog tredje raka segern efter att tidigare under hösten vunnit försök och final av det norska Stokriteriet.

Här räddade Robert Skoglund och B.W.Gullis (e. Moe Odin) den sjätte och sista finalplatsen efter att gått i dödens och tappat travet i sista sväng, men lyckades ändå att hålla två hästar bakom sig.

I försöken till varmblodens Oaks var det inga svensktränade hästar med. Den som imponerade mest av de tre försöksvinnarna var Frode Hamres Princess Endurance (e. S.J.’s Photo), som vann på den snabbaste försökstiden 1.15,4a/2.140 meter från dödens. Även Thai Goodwill (e. Muscle Hill) vann sitt försök från dödens, men behövde bara trava 1.16,6a/2.140 meter.

Enklast av försöksvinnarna hade Brandy (e. Revenue). Hon fick bestämma till 1.19 första varvet och stack undan i sista sväng och vann på 1.16,9a/2.140 meter.

Både de varma och kalla försöken hade 30.000 norska kronor i förstapris. Finalerna körs den 17 oktober med 300.000 norska kronor i förstapris.

Norskt Trav-Oaks kallblod
Förstapris 300.000 norska kronor
2.140 meter autostart

Spår - häst - tränare
1. Torpa Olea – Lars Selin
2. Tangen Jerkila – Morten Wik
3. Solvik Faksa – Malin Eie
4. Lodins Madelen – Jan Roar Mjöleröd
5. Aase – Öystein Tjomsland
6. Lynlinn – Tim Fiskerud
7. Arvesölv – Merete Viksås
8. B.W.Gullis – Robert Skoglund
9. Mjölner Tulla – Jan Roar Mjöleröd
10. Jega Bottega – Öystein Tjomsland
11. Spikrappa – Toni Alexander Aasen
12. Veels Shanti – Merete Viksås

Norskt Trav-Oaks varmblod
Förstapris: 300.000 norska kronor
2.140 meter autostart

Spår - häst - tränare
1 Brandy – Anders Jahre
2 Princess Endurance – Frode Hamre
3 Thai Bakery – Geir Vegard Gundersen
4 H.M. You Can Choose – Geir Nordbotten
5 Anazai –Ernst Karlsen
6 Charisma K.W. – Bo Westergaard
7 Lille Chili –Rune Flaskerud
8 Acolas – Anne Catherine Åsegård
9 Thai Goodwill – Geir Vegard Gundersen
10 N.Y. Zesty – Stian Eilefsen
11 Enya B.R. – Frode Hamre
12 California Estelle – Odd Arne Sagholen
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.