Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska andraplatser i Nancy

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Björn Goop och Jarmo Niskanen kunde båda räkna in andraplater i sin tränarstatistik idag efter tävlingarna i franska Nancy.

Publicerad:

Satu Liitiäinen red montédebuterande Rapido va Bene (e. Ganymede) och hamnade från början sist i ett ganska utspritt fält. Den norskfödde hästen avslutade dock väldigt bra till andraplatsen och landade på 1.16,6/2.625 meter. Han var dock chanslös att fånga in ledande Ali The King (e. Kallighan) som hade alldeles för långt försprång.

Andraplatsen var värd 6.250 euro och Rapido va Bene har inlett lovande i Frankrike. Det här var tredje starten för Björn Goop i Frankrike och innan dagens andraplats hade hästen en seger och en fjärdeplats tillsammans med Daniel Parling i sulky.

I loppet före hade Jarmo Niskanen svenskägde Bairro Alto (e. Repeat Love) till start i Nancy. Femåringen gjorde ett bra lopp efter en omväxlande löpning i rygg på ledaren, dödens och andra ytter och spurtade in som tvåa i lärlingsloppet Prix Jacques Gruber.

Det såg ut ett tag som att Bairro Alto skulle gå mot seger, men han kunde inte svara vasst avslutande Athena Franca (e. Ready Cash) som till slut vann enkelt. Segertiden blev 1.17,3/2.600 meter och Bairro Alto travade tre tiondelar långsammare och fick 5.750 euro för andraplatsen. Bairro Alto är undan Myrtille des Bois och är således en bror till Elitloppsdeltagaren Voltigeur de Myrt och mormor är ingen mindre än Prix d'Amérique-vinnaren Dryade des Bois.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.