Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska laget till Paris

Foto: HANOLD/ALN
Katla Kiro blir en av fyra svenska kallblod i Paris. Foto: HANOLD/ALN

Nu är det klart vilka fyra hästar som ska representera Sverige i kallblodsloppen på Vincennes. Förutom redan klara Björs Frej och Smedsbo Faksen får B.W.Modde och Katla Kiro var sin biljett efter seedning.

Publicerad:

Jan-Olov Perssons Smedsbo Faksen (e. Järvsöfaks) var med redan förra året och vann då ett av de här Paris-loppen. Även B.W Modde (e. Moe Odin) tränas av Jan-Olov Persson medan Katla Kiro (e. Lome Elden) håller till hos färska Skellefteåproffset Jerker Burman. Den sistnämnde var med även för två år sedan med Ängskalla. Slutligen är det Bollnäsamatören Annelie Lagergren som tränar försöksvinnaren Björs Frej (e. Järvsöviking).

De två Parisloppen avgörs den 19 och 23 februari på Vincennes. Även Norge har klart med sin laguppställning. Här blir det de tre först placerade från försöksloppet, Wik Emil (e. Lome Elden), Tojo Prinsen (e. Eldfaksen) och Mino (e. Moe Odin), samt fjolårsvinnaren Finnskog Fokus (e. Spikeld).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.