Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska pallplatser på Red Mile

Foto: Mia Törnberg
Jimmy Takter och Anette Lorentzon skördade framgångar på Red Mile på torsdagen. Foto: Mia Törnberg

Torsdagen på Red Mile bjöd på varsin seger för Jimmy Takter och Anette Lorentzon. Men i Kentucky Sire Stakes fick de nöja sig med andrapris, där kunde ingen rubba favoriterna från Lindy Farms.

Publicerad:

Totalt kördes fem försök i löpningsserien under torsdagen. Samtliga för tvååriga hästar och i tre av dem gick segern till Lindy Farms-tränaren Domenico Cecere och kusken Scott Zeron. Duon vann ett hingstförsök med Lindy's Crazy Hall (e. Cantab Hall) och två stoförsök med Lindy Pearl (e. Muscle Hill) och Taylor Switfy (e. Trixton).

Bakom stosegrarna var det svenskt på andraplatsen genom Anette Lorentzons Strip it Down Ås och Jimmy Takters Whispering Oaks. Takter hade dessutom tvåan i ett av hingstförsöken, Asiago. Denne var spelat till favorit i loppet, men fick se sig besegrad av Ron Burkes Run Lindy Run (e. Cantab Hall).

Svenskarna tog sedan varsin seger i ramloppen efter Kentucky Sire Stakes. Send My Love (e. Muscle Hill) vann för Elliott Deaton på 1.13,5a/1.609 meter och tjänade 1.800 dollar. Det treåriga stoet tränas av Anette Lorentzon som också äger henne tillsammans med SRF Stable och ACL Stuteri.

Jimmy Takter körde själv Keystone Cash (e. Chapter Seven) till seger på 1.15,2. Tvåringen, som delägs av Stefan Balazsi, belönades med 3.000 dollar för segern.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.