Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska segrar i Lexington

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Sju vinster i följd – sedan tog det stopp för Sister Sledge. Segerstaplaren fick sin svit bruten av en svenskfödd häst i fredagens Bluegrass Series på The Red Mile.

Publicerad:

Sister Sledge var storfavorit i en av löpningsseriens fyra divisioner för tvååriga ston. Men Ron Burkes häst förlorade för första gången i karriären och fick nöja sig med tredjeplatsen. Före sig i mål hade hon dels Per Engbloms Hello Tomorrow, som stretade emot väl i spets, dels Åke Svanstedts Common Sense (e. Trixton) som fick chansen invändigt om ledaren på upploppet.

Svenskfödda Common Sense spurtade då vasst till femte segern i nionde starten och kom i mål på 1.10,6 över 1.609 meter. Hon är uppfödd av Menhammar Stuteri och ägs av Åke Svanstedt och SRF Stable.

Per Engblom var tvåa även i en annan division, men i den första för kvällen blev det seger för hans Shishito (e. Father Patrick). Hon bärgade karriärens fjärde triumf med en dryg längd på tiden 1.10,2.

Seger blev det också för Marcus Melanders Maesteraemon (e. Andover Hall). Tvååringen, som ägs av SRF Stable, travade hem 6.250 dollar vid en överlägsen seger på 1.10,1 i tävlingsdagens första lopp.

Czernyson vann i Chester

Det tävlades även på Harrah's Philadelphia där Jonas Czernyson hade två hästar till start. Bäst gick det för treårige Consus Victory (e. Cantab Hall) som vann på 1.11,6 med Vincent Ginsburg i sulkyn. Segern var värd 8.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.