Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskägde Berings första Vincennes-seger

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Svenskägde Bering tog sin första seger på Vincennes under fredagskvällen. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Svenskägde Bering fortsätter att vinna lopp i Frankrike. Under fredagskvällen vann den femårige valacken Prix Lampetia (€42.000) på Vincennes med cirka 175.000 kronor i förstapris och det här var hästens första triumf på Vincennes.

Publicerad:

Bering (e. Sam Bourbon - Nigella), som ägs av Stall Verrazzano AB (Daniel Olenklint), kördes till seger av Christophe Martens. Efter en resa i femte ytter attackerade Martens med Bering knappt 1.400 meter före mål. 500 meter senare satt Bering i ledning och sedan hade han inga problem att vinna säkert med drygt en längds segermarginal. Tiden blev 1.13,2/2.875 meter och förstapriset var 18.900 euro.

Det här var Berings, som tränas av Vincent Martens, åttonde seger på 13 starter på fransk mark. Dessutom har han tagit en triumf i Belgien vid sin enda start där. Totalt har Bering vunnit elva lopp på 19 starter. I och med gårdagens seger passerades även en miljon kronor i intjänade pengar.   

Se Berings seger på Vincennes här.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.