Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskar vidare till Breeders Course

Foto: JEANNIE KARLSSON
R.G.'s Thunderbolt vann Breeders Course-loppet på Bjerke under onsdagkvällen. Foto: JEANNIE KARLSSON

Under onsdagskvällen kördes ett Breeders Course-försök på Bjerke i Norge. Loppet vanns av R.G.'s Thunderbolt, men de två finalplatserna gick till svenska hästarna Dragster och Philistine Face.

Publicerad:

Breeders Course-loppet var det femte av sex försök. Totalt startade sju hästar i loppet, men det var bara de fyra svensktränade deltagarna som hade chansen att kvalificera sig för finalen eftersom de andra tre deltagarna inte hade betalat insatsen till Breeders Course.
Stor favorit i loppet var Frode Hamres R.G.'s Thunderbolt (e. Yankee Glide) som i starten före var trea i Ulf Thoresens Minne. Nu kördes R.G.'s Thunderbolt till ledning efter 500 meter och sedan vann hästen mycket lätt på 1.13,1a/1.609 meter.
Nio tiondelar efter i mål var Dream On Plush som spurtade riktigt bra som tvåa med Lars Anvar Kolle i sulkyn.
Tredjeplatsen gick till Dragster och Roger Malmqvist som gick vidare till final. Efter halva loppet gick Malmqvist ut som etta i andraspår och Dragster svarade för ett fint lopp som trea på 1.14,1. Till final gick även fjärdeplacerade Philistine Face som tränas av Lutfi Kolgjini. I sulkyn satt Vidar Hop och hon noterades för 1.14,6. Philistine Face tog ledningen, men släppte sedan till vinnaren som hon inte kunde haka på sista halvvarvet.

Förstapriset i loppet var 75.000 norska kronor.

Det sjätte och sista uttagningsloppet till Breeders Course avgörs i Wolvega i Holland på fredagkväll.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.