Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskarna orkade inte

Foto: GERARD FORNI
Orione Degli Dei vinner Prix de Blois. Foto: GERARD FORNI

Det blev fiasko för de svenska hästarna i Prix de Blois på Vincennes. Matlappar till Global Midnight och Poochai blev den enda utdelningen.

Publicerad:
Italienfödde Orione Degli Dei vann för Roberto Andreghetti på 1.11,6a/2.100 meter före franske Trophee de Jaba
 
Poochai drog till ledningen från sjättespåret bakom bilen och släppte direkt till El Mago Pellini som Adrian Kolgjini laddade iväg från positionen längst ut på vingen. Favoritspelade Rocky Winner (21 för satsad tia) hamnade utvändigt ledaren och det skulle komma att gå lite för fort för svensktrion där framme.
 
Mellantidsklockan visade nämligen 1.06,6 första 600 meterna och 1.09,6 första 1.100.
 
När Orione Degli Dei attackerade i uppförsbacken från femte ytter och fick ut När Trophee de Jaba (andra ytter) framför sig stod det ganska snabbt klart att de svenska hästarna där framme inte skulle orka stå emot. El Mago Pellini gav upp i sista kurvan och Rocky Winner var redan rundad av Trophee de Jaba och var på väg att bli det av Orione Degli Dei när Jörgen Westholm-hästen såg ut att bli grovt störd till galopp av Andreghettis vänstra sulkyhjul. Det tyckte domarna också var fallet, Andreghetti dömdes till fyra dagars avstängning.
 
Fabrice Souloy-tränade Orione Degli Dei (e. Conway Hall - Elissa Dei), som senast var trea bakom just Rocky Winner och Alfas da Vinci på Vincennes, tog utan problem ner Trophee de Jaba på upploppet och kammade hem förstapriset 42.750 euro.
 
Svenskfödda Global Midnight (e. Ganymede) knep femtepriset 4.750 euro på 1.12,0 och Poochai (e. Make It Happen), som inte hade speciellt mycket att ge när han kom loss från tröttnande El Mago Pellinis rygg, fick sjundepengen 950 euro på 1.12,6.
 
Ivar Sånna skulle också ha startat i detta lopp men var struken av denna anledning.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.