Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskduo på pallen

Foto: HANOLD/ALN
Bazir Dimanche hävdade sig väl i Frankrike-konkurrensen under fjolåret och tjänade då 947.128 kronor. Och Orlando Vici-sonen ser ut att gå mot en ny bra säsong för Robert Bergh. Foto: HANOLD/ALN

Favoriten Univaldi D'Aval gick inte att rubba på Vincennes - men bakom höll sig svenskarna framme. Robert Berghs Bazir Dimanche stod för en fin årsdebut som tvåa och Pasi Aikios Queasy tog hand om tredjeplatsen efter en stark avslutning. Femma blev Radysin America.

Publicerad:

Vincennes bjuder på fina tävlingar under söndagseftermiddagen och i Prix d'Arras över 2.700 meter med en samlad prissumma på 54.000 euro fanns flera intressanta svenskhästar. 

Dominik Locqueneux hittade till spets direkt med Bazir Dimanche och efter dryga tusen släppte han till storfavoriten Univaldi D'Aval (e.Vivaldi de Chenu)och Jean-Michel Bazire. Första 1200 meter gick via 15,4 och även om tempot skärptes successivt så hade Univaldi D'Aval inga som helst problem att hålla undan till slut, på 14,3/2.700 meter. Segern var nioåringens tredje raka för tränaren Daniel Bethouart.

Bazir Dimanche (e.Orlando Vici) fullföljde starkt i rygg som tvåa på 14,4 och fick 13.500 euro för besväret. Och det blev mer svenskt på pallen. Queasy (e.Donato Hanover) med Björn Goop gick starkt i spåren sista 500 och lyckades sätta nosen först i en tuff strid om tredjeplatsen. Jerry Riordans Radysin America (e.Donato Hanover) gav också ett positivt besked och spurtade vasst till femteplatsen efter sen lucka.

Grupp III-löpningen Prix D'Orthez för fyraåringar över 2700 meter blev en sevärd historia. Första 1.700 gick efter 14,9 men när Detroit Castelets nådde tät i samma skede skärptes tempot Detroit Castelets skapade sig en liten lucka på upploppet men fick se sig slagen av en duo sista biten. Phantasm Soa som fått ett smörlopp i tredje invändigt spurtade till segern före en störtdykande Discours Joyeux. 

Segern på tiden 1.13,9 var värd 50.000 euro för Phantasm Soa (e. Cromwell) som kördes av Matthieu Abrivard och tränas av Oliver Raffin. 

Björn Goop satt bakom egentränade Ursel Gio som fullföljde godkänt som sexa efter en invändig resa, före svenskuppfödningen Midnight Dreamer.

I Grupp III-löpningen för sex- till tioåriga hästar i monté, skrällvann Valse de Reve (e.Mister President) före en  tapper Udayama. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.