Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskor i hetluften i USA

Foto: Mats Hansson/ALN
Både Anette Lorentzon, med sin bas i Kentucky, och Jenny Melander, Pennsylvania, har visat upp strålande resultat 2017. Foto: Mats Hansson/ALN

Anette Lorentzon hade en överlägsen vinnare under gårdagen och i kväll (natten till onsdagen svensk tid) kliver Jenny Melander in i hetluften. Melander har två finalister i Bonus Trotting Series på Yonkers med 100.000 dollar i samlad prissumma.

Publicerad:

Lorentzon fortsätter skörda framgångar i staterna och på måndagen kom stallets 30:e seger, vid tävlingar på Northfield Park i Ohio. Anaffairtoremember (e. Angus Hall) med Aaron Merriman lämnade andra utvändigt med 500 kvar, tackade för sällskapet och stack iväg till en helt överlägsen seger på 12 blankt över den engelska milen. Sjuåriga stoet belönades med 4.500 dollar och Lorentzon äger hästen själv. 

På Yonkers Raceway är det i kväll (natten till onsdagen svensk tid) dags för finalen av YR/SOA Bonus Trottting Series som blir mycket intressant ur svensk synvinkel. Jenny Melander har tävlat framgångsrikt i försöken och har kvalat in två hästar till finalen med 100.000 dollar i samlad prissumma. Det handlar om femårige valacken Golden Son (e. Majestic Son) som vunnit fem lopp under året och fyraåriga Ameliosi (e. Explosive Matter) som tog årets första seger i sitt försök senast. Golden Son har spår sju bakom bilen med Jason Bartlett i sulkyn, medan Yannick Gingras sköter tömmarna bakom Ameliosi från spår fyra.

YR/SOA Bonus Trot Series har varit öppen för treåriga travare och äldre som som tjänat under 100.000 dollar i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.