Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensksuccé i Berlin

Foto: Skärmdump atg.se/trotto.de
Målgång Berlin Super Trot Cup-försöket. Foto: Skärmdump atg.se/trotto.de

Under söndagen kördes ett försök i Berlin Super Trot Cup på Mariendorf-banan i södra Berlin.
Det blev en svensk succé då Marc Elias vann tillsammans med Bijou Bourbon H.M. före Markus Niklasson med Den of Warlock.
– Hon har stor potential, sade Marc Elias i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Uttagningsloppet såg upplagt ut för Michael Nimczyks stjärna Goldy Stardust men då denne ströks blev loppet vidöppet.

Imponerande vinnare

Marc Elias laddade rejält med Bijou Bourbon H.M. (e. Sam Bourbon) men kunde inte ta sig förbi de invändiga hästarna och valde att kliva ut i dödens varvet från mål. Trots en tung resa kunde stoet avgöra på bra sätt på 1.13,4/1.900 segern var värd 5.000 euro och den innebar att hon kvalat in till finalen av Super Trot Cup som körs under tyska derbyhelgen med 35.000 euro till vinnaren.
– Loppet förändrades när Goldy Stardust blev struken. Hon har alltid haft stor potential och efter en tävlingspaus har hon verkligen varit bra i år, sade Marc Elias i vinnarcirkeln.

Dubbelt svenskt

Med till final tog sig även Marcus Lindgren-tränade Den of Warlock som för dagen kördes av Markus Niklasson. Hingsten kunde inte vara med från start och hade vissa problem med travet 700 meter från mål men serverades en fin resa i rygg på vinnaren och över upploppet närmade han sig kraftigt. Likt dagens tävlingar arrangerar ATG spel till Super Trot Cup-dagen den 5 augusti.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.