Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskt rekord av Cruzado dela Noche

Foto: Leif Norberg/ALN
Cruzado dela Noche slog nytt svenskt rekord. Foto: Leif Norberg/ALN

Fyraåringsloppet Najos Minne avgjordes i Örebro under fredagskvällen. Björn Goop serverade Stefan Melanders Cruzado dela Noche en drömresa och hästen svarade med att segra på nytt svenskt rekord.

Publicerad:

För ett par veckor sedan tog Cruzado dela Noche hem storloppet Grosser Preis von Deutschland i Hamburg. En seger han följde upp med att vara först över mållinjen i Najos minne som avgjordes i Örebro under fredagskvällen. Muscle Massive-sonen fick ett vilsamt lopp av Björn Goop i tredje invändigt och när ekipaget avancerade framåt i sista sväng hade konkurrenterna inget svar.

Från början var det Twister Bi som tog hand om ledningen och med Uncle Lasse utvändigt om sig öppnade han det första varvet i ett jämnt 1.10-tempo. Twister Bi höll bra till andraplatsen, medan Uncle Lasse föll tillbaka till fjärdeplatsen över upploppet. Trea slutade stallkamraten Divisionist.
– Han var jättefin och var faktiskt inte heller farligt trött i mål. Hästen har gjort bra lopp hela året och formen har bara stigit. Han fick ett vilsamt lopp den här gången, men det är trots det en femstjärnig prestation och han gick i mål med bomullen kvar.

Cruzado dela Noche gick i mål på 1.11,1a/2.100 meter vilket är nytt svenskt rekord för utländska fyraåriga hingstar och valacker. Det tidigare rekordet hade Nuncio på tiden 1.11,3. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.