Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskt rekord i kallblodsloppet

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Errol Boko avlade maiden när han vann klass I-försöket på Hagmyren. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Dagens V75-omgång bjöd på flera fina prestationer och bland annat fick vi se ett nytt svenskt rekord när Solör Stegg vann Erik Graléns Minne efter ett spännande upplopp.

Publicerad:

Det mesta av förhandssnacket inför Erik Graléns Minne handlade om den norske gästen Fjord Jerven, men trots en stark insats fick han se sig slagen av en landsman. Åttaårige Solör Stegg svarade för en femstjärnig prestation då han från tredje utvändigt gled fram utvändigt om Fjord Jerven i sista sväng och efter en hård upploppstrid kunde koppla greppet den sista biten.

– Det var en jättefin liten häst. Det kändes redan i värmning och provstart att det var en riktigt bra häst. Det var ganska lugnt över upploppet då jag inte ens behövde rycka grejorna, sa Torbjörn Jansson som körde hästen.

Segertiden blev mycket fina 1.23,2/2.660 meter, vilket var nytt svenskt rekord över äldre utländska kallblod. Det tidigare rekordet hade Remelden på 1.25,0/2.680 meter och det var även under Månprinsen A.M. svenska rekord för svenskfödda hästar som lyder på 1.23,7/2.680 meter.

Örjan Kihlström vann två spetssegar under Hagmyrens V75-tävlingar. Först vann han ett galoppfyllt lopp med Timo Nurmos Errol Boko, som tog karriärens första seger och sedan följde han upp det med att vinna med Stefan Hultmans Nimbus C.D. som var helt överlägsen i silverdivisionen.

Det blev även två Svanstedt-segrar från ledningen. Rickard Svanstedt vann klass II med egentränade Lass North Star, medan Jorma Kontio körde brodern Anders Listas Rafiki till seger från samma position.

En av dagens mest imponerande insatser stod Nikita Broline för i Diamantstoet. Hon var hängande tredje och fjärdespår hela första varvet innan hon kom ner i dödens på ledande favoriten Debra Boko. Trots den tuffa inledningen pressade hon sönder favoriten och försvann till en lätt seger.

– Det är roligt att det är så mycket folk på plats och därför måste vi bjuda på lite show. Hade jag backat från start hade jag haft 14 hästar framför mig och då hade det blivit för långt fram, sa kusken Micael Melander efter segern.

E.J:s Guldsko, som var dagens gulddivisionen, gick till skrällen Traveling Man. Det var stenhård körning framme i täten mellan hans stallkamrat Shaq Is Back och Democrat, vilket gjorde att båda hästarna var trötta till slut. Traveling Man svarade för en stark spurt och kunde hålla undan för Quid Pro Quo till slut och Supergill-sonen går mot sin bästa tävlingssäsong på banan som tioåring.


Rätt rad:
9-12-10-4-10-6-8

Utdelning:
7 rätt: 156.895 kr
6 rätt: 1.322 kr
5 rätt: 112 kr

Omsättning:
73.795.514 kr

Publik:
8.753 st

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.