Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskt rekord inledde dagen

Det blev en fartfylld inledning på dagen när norsktränade Quarnac de l’Iton sprang svenskt rekord i monté för utländska hingstar och valacker över lång distans.

Publicerad:

Loppet blev dramatiskt när Ypsilon Boko höll på gå omkull och jockeyn Nicole Marsing åkte i backen i första sväng och loppet fick blåsas av. I omstarten blev favoriten Rock Me pigg i ledningen och drog på i högt tempo. Han var tidigt slagen och Nobile di Poggio övertog, men var chanslös att svara när Quarnac de l’Iton kom i sista sväng och försvann till överlägsen seger.

Segertiden skrevs till 1.15,7a/2.640 meter och det var en sänkning av det svenska rekordet för utländska hingstar och valacker över lång distans med 1,1 sekund. Det tidigare hade Sing Of Mars på 1.16,8a/2.640 meter.

Tom Forkerud tränar Quarnac de l’iton och han reds av Renee Sandersen. Hästen har tjänat drygt fyra miljoner kronor och hade gjort tre starter i Norge sedan han kom från sitt hemland Frankrike efter att han hade blivit för gammal att tävla där.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.