Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskt rekord krävdes i E3

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Timbal vid prisutdelningen efter dagens seger. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Det kom att krävas svenskt rekord för Robert Berghs Timbal för att besegra konkurrenterna i långa E3-finalen för stona och hon gjorde det på ett imponerande sätt.

Publicerad:

Mycket i loppet kom att avgöras från start då Robert Bergh sände Timbal till ledningen och kunde fånga upp favoriten Tunika utvändigt om sig innan de kom fram till första kurvan. Efter en snabb öppning fick Robert Bergh dämpa lite innan tempot skruvades upp på slutvarvet igen. Tunika kunde aldrig gå i riktig närkamp när slutvarvet gick i trakterna på 1.10,5 och segern blev enkel för den Menhammaruppfödda treåringen.

Efter loppet åkte Robert Bergh till stallkurvan och selade av vinnaren innan han tog sig till vinnarcirkeln.

– Hon reser och sticker om hon ska stå still och det fungerar inte i vinnarcirkeln. Jag trodde på toppchans när jag kom till ledningen, sa Robert Bergh efter segern.

Där bakom spurtade Facile Boko in till tredjeplatsen från tredje invändigt, medan Tough Cookie blev fyra från vinnarhålet. Hästarna längre ner i fältet var chanslösa att förbättra sig under det snabba slutvarvet.

Segertiden skrevs till 1.12,5a/2.140 meter, vilket var fyra tiondelar snabbare än det svenska rekord D’One sprang på Solvalla för två år sedan för treåriga ston på medeldistans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.