Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensson i högform – dubblade på V75

Claes Svensson spelade huvudrollen under Färjestads V75-omgång. Först satte han dit Stefan Dahls storskräll Shutter Island – och lite senare var det dags för egentränade King of Everything som glänste i sin Klass II-seger.
– Det är en häst utöver det vanliga, sa Svensson om sitt fyraåriga löfte.

Publicerad:

Claes Svensson har haft bra snurr på stallet under året och på Färjestadstravet var Vaggerydstränaren i hetluften både som kusk och tränare. Det började med Shutter Island (e. Intoxicated) i ett försök till Diamantstoet som Svensson lotsade fram till skrällseger efter en perfekt löpväg. 
– Hon måste ha en smygare i sådan här konkurrens och hon är bra när hon får spara speeden. Jag hade ingen riktig feeling om vi vann eller inte men Björn sa grattis, sa Claes Svensson efter slutduellen med Björn Goops Anthara Bi. 

Vaggerydstränaren nöjde sig inte med det och i klass II-försöket var det dags att presentera King of Everything (e. Quite Easy U.S) som gjorde V75-debut som favorit i sin blott åttonde start. Svensson visade ingen pardon i inledningen utan skickade King of Everything från spår fyra direkt till ledningen i en snabb öppning. Sedan tilläts ledaren dämpa tempot och när Svensson satte gasen i botten med 500 meter till mål kunde konkurrenterna inte haka på. King of Everything drog undan till en lätt seger och klockan stannade på 1.14,3a/2140 meter.
– Han öppnade fantastiskt bra och jag kände inför loppet att han var riktigt på hugget i dag, konstaterade Svensson i vinnarcirkeln.

King of Everything (e. Quite Easy U.S. - Kings Blondie) har nu fem segrar på åtta starter och Svensson har höga tankar om den egna uppfödningen. Inte konstigt med tanke på att den svarta hingsten är en helbror till sjufaldige miljonären Moving On och har samma mamma som King Sir Kir.
– Vi har fött upp honom själva och haft honom på gården hela tiden. Han kvalade på en 20-tid som tvååring men hade lite vassa tendenser så vi väntade med honom. 
– På slutet har han kunnat starta kontinuerligt och utvecklats på rätt sätt. Det är en häst utöver det vanliga, åtminstone i mitt stall, och det här kan bli en topphäst som kan tävla på högre nivå, sa Svensson som närmast kan se fram emot klass II-finalen på Solvalla den 28 mars.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.