Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenssons hedershäst en vinnare på Freehold

Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE
Conny Svenssons Captain Primeau har gjort över 100 starter på Meadowlands - men trivs även på Freehold Raceway vilket han visade på fredagen. Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE

Conny Svenssons 13-åring Captain Primeau kan än. Natten till lördagen svensk tid segrade hedershästen i ett lopp på Freehold Raceway, via 1.14,7a/1609 meter.

Publicerad:

Captain Primeau (e.Enjoy Lavec) är ett unikum inom amerikanskt travsport. Conny och Annelie Svenssons uppfödning tog sin första seger som tvååring och därefter vunnit lopp varje år. Nu har den veteranen hunnit bli 13 år - och visst kan han än. 

På Freehold Raceways 800-metersbana kom årets första seger, i ett lopp för travare som inte vunnit i sina fem senaste starter. Captain Primeau infriade förväntningarna som favorit och tog hem loppet med Steve Smith i sulkyn, på tiden 1.14,7a/1609 meter. Den samlade prissumman i loppet uppgick till 3.300 dollar. 

Valacken har tagit över 40 segrar under karriären och tjänat närmare 400.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.