Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svepningen var "one of a kind"

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Ikväll står Halmstadtravet värd för V64-tävlingarna. Admir Zukanovic har två hästar till start, varav en på V64-spelet och det är kvällens största favorit, Solvato.

Publicerad:
Solvato (V64-5) är kvällens största favorit på V64-spelet. Tycker du att det är befogat?
- Ja, jag tycker det. Han har varit ute mot världseliten och gjort det bra. Nu möter han enklare motstånd och har ett bra utgångsläge. Svepningen han gjorde vid segern i Kalmar var "one of a kind", den var rikitgt mäktig och något jag kommer minnas resten av det här travåret. Skulle han göra en liknande prestation ikväll är det toppchans.
 
Han var inte som bäst efter det. Vad tyder på att han ska vara så bra igen?
- Han blev sjuk i starten efter och senast var motståndet stenhårt samtidigt som han handikappades av ett tråkigt utgångsläge. Hästen behövde loppet i kroppen och han gjorde det helt okej. Allt är väl med honom i träningen och det känns som att han ska vara redo en riktigt bra prestation igen, säger Admir Zukanovic.
 
Rebel Yell Face (lopp 1) är stallets andra häst till start under kvällen. Vad har du att säga om honom?
- Det är en rejäl bit som jag trodde skulle behöva några lopp för att komma igång, men han visade bra kapacitet och inställning direkt i debuten. Jag tror han springer en 15-tid ikväll, men det kanske blir svårt ändå då det ser ut som att det är några riktigt bra hästar med i loppet. Han är förnuftig av sig och jag hoppas han ska sköta sig från spår två. Jag hoppas han ska utvecklas och vara som bäst i höst, avslutar Admir Zukanovic.
ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.