Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sverige och Danmark i utökat samarbete

Foto: Montage: Jonathan Grudd
Foto: Montage: Jonathan Grudd

Ny spelmarknad, nya förutsättningar. Svensk Travsport och  Dansk Hestevæddeløb (dansk trav- och galoppsports paraplyorganisation) tar ett gemensamt grepp inför en oviss framtid och fördjupar samarbetet mellan den svenska och danska hästsporten. Detta skriver ST i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Representanter från de två förbunden har haft flera möten under 2017 för att diskutera förutsättningarna för ett närmare samarbete länderna emellan. Bakgrunden är att båda står inför stora förändringar på spelområdet som bland annat innebär att sportens organisationer kommer att ta en friare roll i framtiden gentemot spelbolagen. För svensk del betyder detta till exempel att travsportens databas skall frikopplas helt från ATG. Det skapar nya möjligheter till utökat samarbete på med i första hand de skandinaviska länderna. Detta arbete både konkretiseras och intensifieras nu för att tydliggöra hur ett sådant samarbete skulle komma att se ut. 
– Hästsporten står inför stora utmaningar i framtiden och vi tror starkt på att vi gemensamt och i förlängningen i hela Skandinavien har mycket att vinna på ett fördjupat samarbete. Ensam är inte alltid starkast helt enkelt. Vi har redan vissa samarbeten med Danmark och att nu fördjupa detta känns helt naturligt, vi arbetar för en gemensam sportorganisation som ska samarbeta både gällande sporten och spelmarknaderna, säger Hans Ljungkvist, ordförande i Svensk Travsport, i pressmeddelandet.

Peter Rolin, ordförande i Dansk Hestevæddeløb i samma pressmeddelande: 
– Den svenska hästsporten är i världsklass och jag tror att vi har mycket att lära av varandra. Och jag tror att vi gemensamt kan säkerställa att den skandinaviska hästsporten fortsätter att växa och utvecklas. Självklart är målet att alla parter ska vinna på detta, säger Peter Rolin, ordförande i Dansk Hestevæddeløb i samma pressmeddelande.

Ett samarbetsförslag mellan Svensk Travsport och Dansk Hestevæddeløb tas nu fram för att så snabbt som möjligt ta de första stegen mot ett formaliserat samarbete.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.