Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svettig insats av Vamp Kronos

Foto: ALN
Lucifer Lane tog en ny seger på Solvalla. Foto: ALN

Den fjärde upplagan av Margaretas Tidiga Unghästserie körs på Solvalla under onsdagskvällen. Jerry Riordan sände upp sin Vamp Kronos som vann efter enkelt en svettig insats – en svettig insats gjorde också Lucifer Lane som tog karriärens femte seger.

Publicerad:

Margaretas Tidiga Unghästserie körs för fjärde gången i år och det lockar uteslutande fina startfält. Vamp Kronos (e. Ready Cash) vann loppet för treåriga ston stängt vid 300.000 kronor. Formkusken Christoffer Eriksson sände fram först utvändigt om ledaren Saranda Face efter drygt 500 meter och körde sig sedan till spets med halvvarvet kvar till mål. Därefter lämnade det treåriga stoet konkurrenterna och segern blev enkel. Vamp Kronos tog sin tredje seger i karriären när hon kom i mål på 1.12,8a/2.140 meter. Förstapriset uppgick till 300.000 kronor.
– Det kändes bra hela tiden och det är en fruktansvärt fin häst. Vi kom iväg bra och kunde glida framåt. Hästen kändes stark hela tiden och jag var inte orolig. Hon vann på ett väldigt bra sätt och på en väldigt fin tid, säger Christoffer Eriksson.

Peter Untersteiner och Juni Håleryd (e. Cantab Hall) tog upp jakten på undflyende Amalia Cash sista halvvarvet och även om det var många längder fram kunde det fyraåriga stoet ta sig ikapp och förbi. Juni Håleryd tog karriärens femte seger i den tionde starten när hon kom i mål på 1.13,5a/2 140 meter.
– Hon är en härlig märr. Vi kallar henne för mini-Delicious i stallet. Det är en liten häst som har mycket att leva upp till, men idag visade hon upp en härlig spurt. Hästen har fått tid och det är underbart att hon levererar som hon gör, sade Peter Untersteiner.

Framgångssagan Lucifer Lane (e. Infintif) fortsätter. Johan A Nilsson placerade hästen i dödens omgående, men den treårige hingsten hade trots det inga problem att plocka ned ledaren Vikens High Yield för att sedan hålla undan för övriga konkurrenter över upploppet. Lucifer Lane tog sin femte seger i den sjunde starten när han kom i mål på det nya rekordet 1.13,9a/2 140 meter.
– Hästen har bara gjort toppenlopp och gör sällan någon besviken och det gjorde han inte idag heller. Han var löpsugen och uppenbarligen trivs han att springa i dödens, sade Johan A Nilsson.

Tränaren Thomas L Nilsson:
– Vi hade pratat om att inte köra framåt, men han har känts piggare och piggare bakom bilen. Hade tittat lite på det här loppet och det är en helt otrolig häst, han är perfekt på alla sätt och vis. Han har varit speciell från början.

1300 meter från mål tog Ulf Ohlsson initiativet bakom Mattias Djuse-tränade Dartagnan Sisu (e. Ready Cash) och sände framåt mot ledaren Handsome Brad. Redan 1150 kvar övertog Dartagnan Sisu kommandot och sedan blev segern enkel. Ulf Ohlsson släppte av fyraåringen över upploppet och han avslutade med full fart över mål och noterades för sluttiden 1.12,7a/2 140 meter.
– Han var väldigt lugn idag och det gick att köra som jag ville. Vi satt lite väl långt bak och därför valde jag att gå framåt. Det är verkligen en häst som har framtiden för sig om han håller sig frisk, sade Ulf Ohlsson.

Tränaren Mattias Djuse:
– Han har känts stark och rejäl hela vintern. Loppet löste sig väldigt bra och Ulf berättade att han vann med krafter kvar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.