Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sylvass avslutning av Antonio

För två veckor sedan tog Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac en V75-seger hemma i Gävle. Nu var det dags igen – från tredje utvändigt svepte ekipaget förbi övriga sista halvvarvet.

Publicerad:

Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac (e. Crazed) fixade andra raka segern när de plockade hem försöket till Silverdivisionen. Trots bakspåret bakom bilen hittade man tredje utvändigt och när loppet skulle till att avgöras syntes det tidigt var segern skulle gå. Antonio Tabac avslutade sylvasst över upploppet och kom i mål på 1.11,7a/2140 meter.
– Jag vet inte vad jag ska tänka. Det löste sig så som jag hoppades på. Det var bra tempo på loppet, men i sista sväng satt jag mest och åkte. Jag fick ett otroligt svar in på upploppet och sedan bara leker han hem det. Jag drar varken norsken eller tussarna utan sitter mest och funderar på vad det är som händer, säger Oskar Kylin Blom.

Toddler (e. From Above) och Marc Elias kan blicka tillbaka på ett härligt 2018. Under lördagen tog ekipaget årets tredje seger med ett sexsiffrigt förstapris. Toddler kördes till spets per omgående och behöll den positionen hela vägen. Comanche Moon fick luckan från rygg på ledaren in på upploppet och närmade sig för varje steg, men fick nöja sig med att bli tvåa. Conrad Lugauer tränar vinnaren.
– Det glädjer mig alltid lite extra att vinna med den här hästen. Förra året trodde vi inte att han skulle nå den här nivån, men han har utvecklat många egenskaper under vägen. Det är roligt. Ägarna vill att jag ska fortsätta köra eftersom det gått ganska så bra, säger Marc Elias.

Magnus Dahléns Vincent As (e. Muscle Massive) bjöd på en styrkedemonstration från den högre skolan. Carl Johan Jepson hittade andra utvändigt tidigt, men bytte ut den positionen mot utvändigt ledaren varvet kvar. Väl där visade den fyraårige valacken upp härlig styrka och kopplade enkelt segergreppet in på upploppet.
– Han var i väldigt fin författning idag. Hästen är stark. Det var bra spring i benen och han travade bättre än tidigare. Hästen var verkligen i toppskick. Vi fick en bra position utan att behöva lägga någon kraft och det var nog loppavgörande, säger Carl Johan Jepson.

Holländske Gustafson (e. Quick Wood) brakade direkt till ledningen i klass I-försöket och behöll sedan den positionen runt om. Kusken Rick Ebbinge såg till att hålla ett jämnt tempo loppet igenom och efter att ha öppnat första 1000 meterna på 1.12,8 kom Gustafson till sist i mål på 1.12,0a/2140 meter. Jeroen W.M. Engwerda tränar. Bakom vinnaren höll Heart Of Steel starkt som tvåa från dödens.
– Vi fick en perfekt resa. Han gjorde ett riktigt bra lopp. Det var en stark insats, säger Rick Ebbinge.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.